Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek halkı minik Naz'a sahip çıktı

Erdek halkı minik Naz

Memurundan sivil vatandaşına siyasetçisinden bürokratına kadar herkes minik Naz'a kan bağışı için seferber oldu.

Geçtiğimiz aylarda yaygın basında da yer alan Erdek Narlı Mahallesinde ikamet eden Akdeniz Anemisi hastası 3. Sınıf öğrencisi Naz Yakak için Erdek Belediyesi ve Türk Kızılay organizasyonunda başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Akdeniz Anemisi hastalığına yakalanan Naz’a uygun iliğin bulunabilmesi için Erdek Belediyesi’nin başlattığı kan bağışı kampanyası dün Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı ile irtibat kurarak uygun iliğin bulunabilmesi için Kızılay ile ortak bir çalışma yürüten Erdek Belediyesi’ne bağlı ekipler küçük Naz için gün boyu çalıştı.

Dün sabah saat 10:00’da Erdek Cumhuriyet Meydanına gelerek kan bağışlarını toplamaya başlayan Türk Kızılayına bağlı Tır saat 18:00’e kadar çalıştı.

Naz ve diğer Akdeniz Anemisi hastalar için uygun iliği bulmak üzere kan toplamaya Balıkesir’den ilçemize gelen Kızılay Tır’ında görevli Doktor Hasan Ceylan’dan alınan bilgiye göre bağışa gelen vatandaşlardan 150 kök hücre alınırken 70 ünite de kan bağışı toplandığı öğrenildi.

Küçük Naz’ın babası ise gazetemize yaptığı açıklamada yapılan bunca duyuru, anons ve yardım çığlığımıza rağmen toplanan kan ünitesi sayısının yetersiz olduğunu ancak yinede kan veren herkesten “Allah Razı Olsun” demekle yetindi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya teşekkür eden Yakar ailesi, bu farkındalığı yarattığı için Başkan Sarı ve belediye personeline teşekkür etti.

Akdeniz Anemisi hastası küçük Naz için Pazar günü ise komşu ilçe Bandırma’da kan bağışı kampanyası düzenleneceği bildirildi.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı